Under augustimånen

Alla våra kräftor är fångade i ute i sjöarna i och runtomkring skogarna i härliga Småland och är vildfångade signalkräftor.

Tillbehör till festen

Du är varmt välkommen att kontakta oss oavsett vad du behöver. Vad vill du ha på din kräftskiva? Hör av dig redan idag så ordnar vi det! 

Dukning
Vi erbjuder allt för er kräftskiva inom dukning. Vi har partytält, bord, stolar, dukar med mera. Skriv gärna i meddelandet vad ni önskar få hjälp med så ställer vi gärna upp! 

Tillbehör
Hattar, månlampor, servetter, tallrikar, dukar med anknytning till kräftskivor är ett självklart inslag på varje kräftskiva. Vi har allt ni kan tänkas behöva och lite till, bara att säga till så ser vi till att varje gäst kan prydas med en fin hatt! 

Hittar du inte exakt vad du vill ha? Kontakta oss redan idag så hjälpervi dig att fixa till den kräftskiva som passar er bäst!

Meny Kräftskiva

Småländska vildfångade signalkräftor 0,5 kg / person
Kumminkryddad Västerbottenpaj (varm)
Skogssvamppaj med bacon och lök (varm)
Dill-aioli
Rhode Island
Kavring
Brytbröd
Surdegsbaguette
Brie och kryddost
Potkäs
Hembakad chokladkaka med lingongrädde

Pris: 359 kr per person

Varför har man papperslyktor av Mannen i Månen på kräftskivor?

Helt klarlagt är det inte men just augustimånen är extra stor och kräftor fiskas alltid bäst på natten i månens ljus då kräftor är nattaktiva djur. Traditionellt så ska man åka ut och fiska sina kräftor på natten innan kräftskivan. Så därav har man med månen som en symbol som är starkt kopplad till själva kräftskivan. Men för er som inte har möjlighet eller tid så har vi massor av färska kräftor för er kräftskiva och självklart har vi Mannen i Månen lyktor också om ni behöver!

Sylvestersupé

Förrätt
Toast Skagen på mörkt rågbröd med Löjrom & citron
Tore Vretmans klassiker från Riche av handskalade räkor

Huvudrätt
Helstekt Oxfilé med krämig potatisgratäng, haricots verts, bakade coctailtomater & rödvinssås
Genuint och passande för den kalla vinternatten - skivad oxfilé med haricot vertes, bacon, rödlök, syltlök & rödvinssky

Dessert
Vaniljpannacotta roma med yoghurt & hallon
Krämig pannacotta med äkta vanilj - den perfekta avslutningen på årets sista middag

Sylvesterlyx

Snittar
Skagensnitt av handskalade räkor med löjrom 
Tunnbrödsstubbe med rensteksröra & pepparrot

Förrätt (välj ett alternativ)
1. Halv hummer med champinjon, Västerbottenost & Philadelphia
Havets konung, tillagad med Thermidor-recept som grund
2. Kallrökt laxtartar med rotselleripuré, picklad lök, dill & rotfruktschips
Modern förrätt där pikanta smaker möter varandra

Huvudrätt
Lågtempererad Kalvfilé med sötpotatiskaka, bakad coctailtomat, sotad sparris & marsalasås 
Underbara råvaror med en lätt italiensk touch

Dessert
Chokladkaka med blåbärscreme, lemoncurd & färska hallon
Perfekt brytning mellan sött och syrligt, överraskande gott

504 kr inkl moms