Underbara hemlagade julbord för årets största matfest

Såväl vegetariska och veganska som fläskfria alternativ finns – fråga oss gärna så berättar vi mer! 

Krösa Majas Julbord

Inlagd sill
Gravad lax
Småländsk griljerad julskinka
Tillmans klassiska Prinskorv
Hemrullade köttbullar på Daniels vis
Nykokt potatis
Hovmästarsås
Skånsk senap
Vörtbröd, julknäcke och smör

Pris: 149 kr per person
(minimum 20 personer)

Julmingel

Köttbulle med rödbetsallad på rågbröd
Sillsnitt med potatisskiva och gräslök
Skagenkanapé
Enrisrökt korv
Laxrulle med gräslökscreme på pumpernickel
Julpaj på whiskeycheddar
Tunnbrödstubbe med renstek & pepparrotscréme
Saffranspannacotta med hallonsås

Pris: 175 kr per person

Emils Julbord

Från havet:
Krämig Senapssill
Engströms Julsill
Ägghalvor med sikrom
Gravad lax

Kött:
Småländsk griljerad julskinka
Bakad pastej med cornichoner
Rensteksröra på mörkt rågbröd
Enrisrökt korv

Från spisen:
Prinskorv från Tillmans charkuteri
Hemrullade köttbullar med julens kryddor
Nykokt potatis
Janssons frestelse

Tillbehör:
Rödbetssallad
Grov skånsk senap
Hovmästarsås
Vörtbröd, julknäcke och smör

Pris: 199 kr per person
(minimum 20 personer)

Fanny och Alexanders Julbord

Från havet:
Engströms Julsill
Krämig Senapssill
Ägghalva med sikrom
Ägghalva med skagenröra
Gravad lax
Kallrökt lax

Kött:
Småländsk griljerad julskinka
Älgkorv
Enrisrökt korv
Lantpaté med cornichoner
Bakad gräddleverpastej med inlagd gurka

Från spisen:
Prinskorv från Tillmans charkuteri
Småländska isterband
Hemrullade köttbullar med julens kryddor
Nykokt potatis
Janssons frestelse
Västerbottenpaj

Tillbehör:
Rödbetssallad, Senap, Hovmästarsås och Cumberlandsås
Vörtbröd, Julknäcke och Smör

Efter maten:
Pannacotta i glas med saffran och hallon
Pepparkakor

Pris: 299 kr per person
(minimum 20 personer)

Kung Edwards julbord

Från havet:
Heminlagd citron- och dillgravad sill
Engströms julsill
Krämig saffranssill
Skagenröra på danskt rågbröd
Gravad lax
Kallrökt lax
Ägghalva med romröra
Ägghalva med skagenröra

Kött:
Griljerad julskinka på skånskt vis
Rådjurspaté
Enrisrökta korvar
Bakad skånsk pastej med cornichoner
Pumpernickel med rensteksröra

Från spisen:
Honungsglaserade revben
Hemlagade köttbullar med julens kryddor
Prinskorv
Småländska isterband
Janssons Frestelse
Nykokt potatis

Tillbehör:
Rödkålssallad med katrinplommon & hasselnötter
Rödbetsallad
Hovmästarsås, Cumberlanssås, Äppelmos och Skånsk och mild senap
Julost och smör, Julknäcke och Vörtbröd

Efter maten:
Pannacotta i glas med saffran och hallon
Julgodis, Pepparkakor och Clementiner

Pris: 499 kr per person
(minimum 20 personer)

Veganskt julbord

Grönkålsbiffar
Sojaköttbullar
Saffranskokta grönsaker med linser
Rostad picklad aubergine
Rostad blomkål med grön curry & smörbönor
Kokt potatis
Rödkålssallad med apelsin
Citruskräm
Bröd

Pris: 199 kr per person
(minimum 20 personer)

Kocken rekommenderar (tillägg)

  • Julvästerbottenpaj 20 kr
  • Norsk kallrökt lax, 60 gram 30 kr
  • Norsk varmrökt lax i bit, 60 gram 30 kr
  • Revbensspjäll med äppelglaze 30 kr
  • Kalvsylta med rödbetor 20 kr
  • Småländska isterband med senapssås 30 kr
  • Kokospannacotta med vanilj, långpeppar & hallon 37 kr
  • Julgodis 5 olika sorter 20 kr
  • Ris á la Malta 25 kr
  • Glögg, engångsmugg, mandel och russin 25 kr
  • Kanelbulle 17 kr

Julbord i Katarina kyrka, Södermalm, 2017.

Sylvestersupé

Förrätt
Toast Skagen på mörkt rågbröd med Löjrom & citron
Tore Vretmans klassiker från Riche av handskalade räkor

Huvudrätt
Helstekt Oxfilé med krämig potatisgratäng, haricots verts, bakade coctailtomater & rödvinssås
Genuint och passande för den kalla vinternatten - skivad oxfilé med haricot vertes, bacon, rödlök, syltlök & rödvinssky

Dessert
Vaniljpannacotta roma med yoghurt & hallon
Krämig pannacotta med äkta vanilj - den perfekta avslutningen på årets sista middag

Sylvesterlyx

Snittar
Skagensnitt av handskalade räkor med löjrom 
Tunnbrödsstubbe med rensteksröra & pepparrot

Förrätt (välj ett alternativ)
1. Halv hummer med champinjon, Västerbottenost & Philadelphia
Havets konung, tillagad med Thermidor-recept som grund
2. Kallrökt laxtartar med rotselleripuré, picklad lök, dill & rotfruktschips
Modern förrätt där pikanta smaker möter varandra

Huvudrätt
Lågtempererad Kalvfilé med sötpotatiskaka, bakad coctailtomat, sotad sparris & marsalasås 
Underbara råvaror med en lätt italiensk touch

Dessert
Chokladkaka med blåbärscreme, lemoncurd & färska hallon
Perfekt brytning mellan sött och syrligt, överraskande gott

504 kr inkl moms